mandag 7. januar 2013

Kjøttdeig/karbonadedeig

Kjøttdeig og karbonadedeig lages raskt hjemme om man har kjøkkenmaskin med kvern.

Kjøttdeig

Vi brukte høyrygg fra storfe, og da ender vi med ett fettinnhold på ca 10 %. Altså litt mer enn karbonadedeig. Bog og andre billige kjøttstykker kan også brukes.

Fordelen ved å gjøre jobben selv er at vi vet inneholdet kun er kjøtt og fettet som alt er i kjøttet. Det tok oss ca 30 min å lage 4 kg.

Karbonadeig

Ingredienser:

Høyrygg

Vi startet med å legge kjøtt og kvern i fryseren for å få det så kaldt som mulig. Kjøttet kan godt være rundt 0 grader, kverna og bollen kan være enda kaldere.

Kjøttdeig

Så er det bare å skjære kjøttet i mindre biter, og kverne. Vil du ha det finere kan du male med mindre skive, evt to ganger.

PS. Hygiene er veldig viktig så ikke noe slurving på dette punktet. Vask kvern godt etter bruk!

Dette kan brukes til hamburgere, taco, pizza osv osv. Smaken heves flere hakk. Kjøttdeigen kan fryses, holdbarhet i fryser ca 4 måneder.

Spørsmål eller noe du lurer på?

Bruk kommentarfeltet! :-)

7. januar 2013 skrev også dagbladet om dette i en artikkel: 

3 kommentarer:

  1. Takk for hjelp:) I dag blir det å lage 6 kilo deig som skal stekes til karbonader for å legges i frysen til sommergrillen:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så gøy at du leste litt. Det er helt klart verdt jobben. Bare å glede seg til grillen. Håper det ble vellykket! :-)

      Slett
  2. Nå blir det kjøttdeig i hus ja! Takker for tips :))

    SvarSlett